En riktigt god kalops
Nu är min kalops på gång ja nästan klar i ungnen. En fin högrevsbit som är melerad med inspränkt fett gör att det blir godare och saftigare smak. Jag skär i ca 1,5 cm stora kuber sedan lägger jag dom i en plastpåse och tillsätter några msk vetemjöl, sedan ruskar jag påsen så att vetemjölet täcker alla bitar av kött. Sedan är det dax att skära lök och morötter i ungefär samma storlek som köttet. Den har gången använder jag en gullök och en rödlök.

Börja med att bryna lök och morötter i en stekgryta i margarin/smör tillsammans med några kryddpepparkorn samt ett par lagerblad, när löken börjar mjukna lyft ur pannan och bryn köttet i rikligt med margaren tills ytan blivit karamelliserad blanda då i morötterna och löken, späd med ca 1L vatten. Krydda med salt vitpeppar och 2st buljongtärningar

Servera med kokt potatis och rödbetor.
Smaklig måltid :)
Det där såg gott ut. Undrar när mamma nordan lagade kalops åt mig senast ;)