Hem gjorda fiskpinnar med potatismos

 
 
I går gjorde jag fiskpinnar. En enkel och lätt lagad rätt, i det här hemmet är det nästan bara stekt fisk som går hem. Så jag gör stekt fisk både på längden och tvären , variera panering och såser och smyger i bland in lax som jag älskar med min man och min dotter inte är så förtjust i. Min mamma var lite klurig när Linnéa var liten och sa för att få henne att äta sås till fisken att det var vit brunsås, lite så är det här man får fixa och trixa lite för att få i dom lite nytiga god saker. Mina hemgjorda fiskpinnar gjorde jag av alaskaplock som ligger fryst i bitar om 4 i varje paket 
 
 

Det är bara att dela i två halvor. När jag steker fisk dubbelpannerar jag alltid, rulla runt i mjöl jag använder vetemjöl men om man vill ha lite grövre går det lika bra med rågmjöl eller något annat mjöl, där efter doppar jag fisk bitarna i uppvispade ägg för att därefter rulla dem i pankos ett asiatiskt ströbröd som jag upptäckt och använder nästan alltid när jag panerar det blir lite frasigare av  det. (Jag är inte så bra på det här med bilderna hur jag än gör
 
 
 
hamnar dom på tvärsen :) )

 
Till detta serverade jag hemma gjord potatismos och en variant av remouladsås gjord på turkisk pickles, turkisk yoghurt smaksatt med lite majonäs och senap och kryddor jag använde svartpeppar curry och paprikapulver men det är lite efter tycke och smak.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

marieshusmanskost.blogg.se

Husmanskost på mitt vis enkelt och gott

RSS 2.0